Wonderland

  • Beschrijving
  • Reacties
  • Donateurs

Eindhoven, begin jaren zestig. Theo, een schuchtere jongen gaat naar het jaarlijkse kinderfestijn Philips Wonderland. Betoverd door de pick-up draait hij steeds weer ‘A Hard Day’s Night’. Zijn Wonderland is nu de elektrische gitaar, zijn voorland is het Gloeilampenparadijs van Frits Philips, waar zijn vader vrachtwagens doorsmeert.  Zijn moeder worstelt met depressies, Theo met ´Wonderful Land´ van de Shadows.


Nijmegen, eind jaren zeventig. Het schuchtere jongetje heeft reuzensprongen gemaakt en is beland in het schemergebied tussen droom en nachtmerrie. Zal hij het redden?


Wonderland is het muzikale levensverhaal van de Nijmeegse componist en schrijver Theo Hoek. Hij groeit op in de jaren ’60 in Eindhoven, jaren van zowel wederopbouw  als van grote maatschappelijke omwentelingen. In de jaren ’70 stort Hoek zich in Nijmegen op de studie sociologie, maar ook duikt hij in de woelige studentenacties.  Hij trekt de lijn van de Eindhovense popbandjes door naar het Nijmeegse Vloojentejater, voortgekomen uit de bezettingsacties op de universiteit. Maar zijn idealen mislukken, liefdes breken af, hij kapt met de wetenschap. Zijn wonderland blijkt een moeras. Op de rand van de afgrond kiest Theo definitief voor de muziek en barst hij los. Zijn nieuwe band Bazooka en Igor Strawinsky geven hem de munitie.


Wonderland vertelt dit soms ingetogen, vaak onstuimige verhaal met veel theater en muziek. Acht zanger/acteurs, een muziekensemble en een stevig band waaronder Theo Hoek zelf, voeren het uit.


Spel en zang: Bas Maassen, Floor Thissen, Lieke Dieltjens, Chris van der Laan, Patries den Breejen, Edwin Luijks, Suzanne Menheere, Tim van Beers


Muziekensemble: Piet Hein Baelde, piano; Eugene Flören, percussie; Theo Hoek, gitaren; Kees van Dooremalen, saxen, fluit; Adrian Martig, viool; Ingrid Jacobs, altviool; Bart Henstra, cello; Marcel Snijders,(contra)bas; Nancy Menheere-Schröder, klarinet; Pieter de Oude, fagot; Angela Colbers, hoorn.


Meer info: theohoek.nl/wonderland/


Donateurs (0)

Niemand heeft dit project nog gesteund. Jij kunt de eerste zijn!

Voor deze website is een moderne browser vereist!

Upgrade vandaag nog!