Invisible visible

 • Beschrijving
 • Donateurs

De Stevenskerk heeft aan Thea van den Heuvel gevraagd om een bijzonder en experimenteel concept te ontwikkelen voor een fotokunst-expositie in april 2018.

De Stevenskerk streeft naar een nieuwe vorm om kunst te tonen aan een breed publiek in Nijmegen en omgeving. Niet alleen de historie en de historische kunst van de kerk is belangrijk erfgoed, ook moderne kunst is in de Stevenskerk (letterlijk in het hart van de stad) essentieel. Thea van den Heuvel heeft de opdracht gekregen om een concept uit te werken.

Concept

De directie van De Stevenskerk is verrast en enthousiast over het concept ‘Invisible visible’. Geen klassieke panelen maar een weefwerk van een select aantal bijzondere fotowerken uit haar oeuvre.
Deze fotowerken worden letterlijk door de architectuur en de historische kunst van de Stevenskerk geweven. De inhoud sluit aan en daagt uit: het versterkt de ene keer de cultuur-historische context en de andere keer versterkt de architectuur de fotowerken. De gekozen locatie in de Stevenskerk is het koor en de koor-omgang. De fotowerken hebben een formaat
van 1-5 meter.

Wat krijgt u?

Wilt u bijdragen aan het realiseren van deze bijzondere expositie en de speciale ophangconstructie? Doneer dan een bijdrage. Voor iedere bijdrage ontvangt u een financieel tegoed ter waarde van uw bijdrage + 25%. Met de mogelijkheid om in het bezit te komen van kunstwerken, de mogelijkheid van een persoonlijke rondleiding door de kunstenaar of een geheel verzorgde workshop voor uw bedrijf of organisatie.

De donaties worden uitsluitend gebruikt voor het maken van de tentoonstellingsconstructie en voor het laten maken van de grote fotokunstwerken (tot 3 meter breed). Mocht er geld overblijven dan gaat dit rechtstreeks naar de Stevenskerk ter bevordering van kunst in de kerk.

Plan van aanpak

 1. Onderzoek locatie, selectie uit het archief, conceptontwikkeling en presentatie van het concept.
 2. Na de fiattering van het concept door de Stevenskerk worden de contacten met De Houtwerf gelegd. Op basis van wederzijdse netwerken en contacten worden in een periode van 6 weken per week publieksactiviteiten georganiseerd als voorbereiding op en ten behoeve van de realisatie van de tentoonstelling. De uitnodigingen / aankondigingen gaan per mail en via Facebook.
 3. Met het laboratorium worden de diverse werken en inpassing in de architectuur besproken en gekozen voor de juiste materialen om de afdrukken op te gaan maken.
 4. Met de tentoonstellingsmaker en met de studenten van de fac. Bouwkunde worden de constructies gemaakt en gerealiseerd in de kerk. Daarna worden de fotowerken daarin gehangen.
 5. In samenwerking met de Stevenskerk wordt de PR en contacten met de pers gerealiseerd.
 6. Op 8 april is de opening van de expositie. Deze is de gehele maand april en de eerste week van mei geopend op alle dagen van de week van 11/12.00 – 16.00 uur. Op 6 mei is de afsluiting.

Donateurs (5)

 1. Antonius van den Dungen 
  1 jaar geleden
  €100
 2. Hubert Hendriks 
  1 jaar geleden
  €250
 3. Tim Zwanikken 
  1 jaar geleden
  €250
 4. Carien Beurskens 
  1 jaar geleden
  €100
 5. Johan Koudijs 
  1 jaar geleden
  €500

Voor deze website is een moderne browser vereist!

Upgrade vandaag nog!