Filosofenbrug Duivelsberg

Samen vormen we een brug!

 • Beschrijving
 • Updates
 • FAQ
 • Reacties
 • Donateurs

In natuurgebied de Duivelsberg tussen Beek en Berg en Dal ligt een oude voetgangersbrug over de Filosofenbeek. De brug ligt in een schilderachtig dal - het Filosofendal - en is dringend aan vernieuwing toe. Staatsbosbeheer heeft door bezuinigingen geen geld om de benodigde €10.000,- voor een nieuwe brug op te hoesten.


Pelgrimsroute de Walk of Wisdom wil met omwonenden en liefhebbers van dit prachtige gebied de boswachters helpen via deze crowdfundingactie. Doe je mee? Het motto van de brug wordt: "samen vormen we een brug" en wordt op de brug bevestigd.


Koop een dwarsbalkje voor €10,-, een leuning of dekbalk voor €25,- of een steunpilaar voor €200,-. Kopers van een leuning of dekbalk mogen mee met een excursie van Staatsbosbeheer. Kopers van een steunpilaar krijgen hun naam met een plaatje op de brug. College B&W Berg en Dal heeft de eerste steunpilaar al gekocht!


Onder alle sponsoren verloot Bed&Breakfast de Pastorie te Beek een gratis overnachting met ontbijt.


Over de Walk of Wisdom


De Walk of Wisdom is een pelgrimsroute los van een religie die begint en eindigt in Nijmegen. De route is in totaal 136 kilometer en komt o.a. door het Filosofendal, vlakbij de brug. Om wat terug te doen voor het landschap en haar eerste verjaardag te vieren (en 840 pelgrims) organiseert de stichting achter de route deze actie en een sponsorloop op 27 augustus.


Meer: walkofwisdom.org


We hebben niet genoeg geld binnen gekregen om de hele nieuwe brug te financieren en kijken samen met Staatsbosbeheer wat de mogelijkheden zijn: ofwel opknappen van de bestaande brug ofwel slimme ingrepen in het plan voor de nieuwe brug. Binnenkort nieuwe informatie. Update: 1 oktober 2017.

Twee kunstenaars met een verstandelijke beperking gingen op 27 augustus voorop bij onze actie voor een nieuwe voetgangersbrug in het Filosofendal van de Duivelsberg. Het was de derde van de vijf sponsorlopen die we organiseren voor het landschap aan onze 136 kilometer lange route.

In het Filosofendal van de Duivelsberg moet een versleten voetgangersbrug vervangen worden. Eigenaar Staatsbosbeheer heeft niet voldoende geld en wij proberen met B&B Pastorie Beek en het Cultuurfonds Nijmegen te helpen.

40 mensen met o.a. een verstandelijke beperking deden 27 augustus mee met een sponsorloop naar de brug. Een van hen - Mariette Keune - exposeerde bij het eindpunt Huize Wylerberg schilderijen. Een ander - Bob van Gerven - presenteerde een eigen dichtbundel ondersteund door de Theaterstraat.

De sponsorloop haalde zo'n €250,- op. Omdat er in totaal €10.000,- nodig is, heeft het Cultuurfonds Nijmegen een crowdfunding opgezet waar mensen een balkje of steunpilaar kunnen kopen. Hier kwam tot nu €1.140,- binnen. Het fonds zelf wil 20% van de brug betalen als de financiering rond komt.

Inmiddels is 34% van de financiering rond. Er is dus nog hulp nodig. Wie een steunpilaar koopt, krijgt een naamplaatje op de brug. Bij een leuning krijg je een excursie van Staatsbosbeheer. Alle sponsoren dingen mee naar een overnachting met ontbijt bij B&B Pastorie Beek.

In augustus stonden we uitgebreid in de huis-aan-huisbladen de Rozet en het Gemeentenieuws, bij de laatste op de voorpagina: http://groesbeek.gemeentenieuwsonline.nl/nieuws/algemeen/45212/actie-voor-versleten-voetgangersbrug-duivelsberg-

Waarom moet de brug worden vervangen?

De Filosofenbrug wordt veelvuldig gebruikt. Staatsbosbeheer wil de oude brug vervangen door een nieuwe en iets verleggen.

Welke kosten worden er precies gemaakt?

De geschatte kosten van €10.000,- worden gebruikt voor o.a. materiaal, transport en manuren.

Hoe wordt de brug gefinancierd?

Het Nijmeegs Cultuurfonds betaalt 20% van de daadwerkelijke kosten mits de dekking rond komt. Het College van Berg en Dal heeft de eerste steunpilaar gekocht a €200,-. Via de (G-)sponsorloop op 27 augustus wordt op €800,- gemikt via o.a. deelnemersinleg en de verkoop van schilderijen. Daarmee wordt nog voor €7.000,- naar aanvullende financiering gezocht via deze crowdfundingscampagne. Help je mee?

Donateurs (10)

 1. Ron Hubbers 
  1 jaar geleden
  €10
 2. Jules Warps 
  3 jaaren geleden
  €25
 3. Carola Philipsen 
  3 jaaren geleden
  €25
 4. Ron Does 
  3 jaaren geleden
  €25
 5. Petra Hendriks 
  3 jaaren geleden
  €50
 6. Marjon Derksen 
  3 jaaren geleden
  €10
 7. Marjon Derksen 
  3 jaaren geleden
  €10
 8. Marjon Derksen 
  3 jaaren geleden
  €10
 9. Alexander Misset 
  3 jaaren geleden
  €10
 10. De Duivelsberg 
  3 jaaren geleden
  €1,000

Voor deze website is een moderne browser vereist!

Upgrade vandaag nog!