Fabrikaat #4

Een flexibel paviljoen

  • Beschrijving
  • Donateurs

Ontwerpers, kunstenaars en architecten zijn door ons uitgedaagd om een ontwerp in te dienen voor een nieuw Fabrikaat in de fabriekshal van het tijdelijk herbestemde Honingcomplex; een flexibel architectonisch object dat zich aanpast aan de gebruiker in plaats van andersom. Het is een experiment waarbij het veranderend gebruik van privé en openbare ruimtes onderzocht wordt en vragen oproept over de conventionele opvattingen over stedenbouw, over hoe architectuur kan aansluiten bij de leefwijze en de behoeftes van mensen.


De adviescommissie van Stichting Fabrikaat - bestaande uit Wilbert de Haan (NEXIT architecten), Sanne van Engen (Studio Ineke Hans), Oscar Lourens (Beeldend kunstenaar) en Wout van Hees (Directeur ontwikkelingsbedrijf Waalfront) - heeft het ontwerp van Ontwerpcollectief Zeven6 geselecteerd. Een ontwerp dat uit gaat van de bestaande architecturale eigenschappen van de fabriekshal en er een nieuwe functie aan geeft. Door het spel met het platte vlak en de ruimtelijke dimensie daagt het de bezoeker uit tot het vormen van nieuwe ruimtes die naar eigen invulling gebruikt kunnen worden.


Donateurs (0)

Niemand heeft dit project nog gesteund. Jij kunt de eerste zijn!

Voor deze website is een moderne browser vereist!

Upgrade vandaag nog!