Doornroosje, de ziel is meeverhuisd

  • Beschrijving
  • Reacties
  • Donateurs

Nijmegen is een nieuw icoon rijker: Doornroosje.

De zojuist gerealiseerde en feestelijk geopende nieuwbouw van poppodium Doornroosje is prachtig. Een nieuw icoon voor de stad. De recensies zijn lovend. Nijmegen en het poppubliek, ook landelijk, heeft het nieuwe Doornroosje omarmd. Hoe is dit tot stand gekomen en hoe ziet Doornroosje er nu uit? In een prachtig fotoboek voorzien met inspirerende teksten wordt dit voor het voetlicht gebracht.

Het fotoboek markeert het begin van de nieuwe tijd.

Het boek ’Doornroosje’, de ziel is meeverhuisd” (werktitel) is een fotoboek, samengesteld uit de fotografie van Thea van den Heuvel  en met teksten van de architect, popjournalisten, gemeentelijke en andere betrokkenen. Bovendien met portretfoto’s van bezoekers over de gehele breedte ‘elke avond anders’..

De foto’s met teksten en de ontwerp schetsen leveren een plastisch beeld van het architectuurproces, het gebruik van het gebouw met mensen aan het werk, bandleden, optredens en publiek, de plaats in de stad en het eindresultaat als iconische architectuur-parel in dit stedelijke stationsgebied, de samenwerking met gemeente en het samengaan van SSHN, de politie en de bijzondere openbare fietskelder.

Crowdfunding

De kosten van een dergelijk boek overstijgen een haalbare verkoopprijs. Daarom wordt een beroep op u gedaan de meerkosten af te dekken vanwege het sympathieke doel en het beoogde mooie resultaat.

Inhoud

100+ foto’s / 100 pagina’s, oplage  2.000

Bijdragen

Bijdragen van o.a. Thea van den Heuvel (architectuurfotografie), Alex van der Hulst (schrijver, redacteur) en Yorick de Vries (Another Day, vormgeving).

Specifieke tekstbijdragen van o.a. Hubert Bruls (burgemeester Nijmegen), Willem Venema (popsector coryfee), Toine Tax (directeur), Jan Decker (architect), Torre Florim ( Nijmeegs artiest),  Jan van der Ploeg (kunstwerk fietsenstalling), Paul Goedknegt ( stadsarchitect Nijmegen) en de vijf kunstenaars-interieur ontwerpers ( kleedkamers).

Donateurs (1)

  1.  
    3 jaaren geleden
    €40

Voor deze website is een moderne browser vereist!

Upgrade vandaag nog!