De Kaaisjouwer

De Kaaisjouwer verdient een standbeeld

  • Beschrijving
  • Reacties

Help mee aan eerherstel en een blijvende herinnering.

Het aandeel van de kaaisjouwer in de bloei van de Nijmeegse economie is substantieel geweest. De vracht die broodnodig was voor het opbouwen van onze stad Nijmegen, werd gelost door hardwerkende mannen die tijdens hun leven weinig, of eigenlijk geen eer kregen voor hun werk.

Al werden ze gemeden door de Bovenstadbewoners, die letterlijk én figuurlijk op de kaaisjouwers neerkeken, de welvaart van Nijmegen is voor een groot deel aan hen te danken.

Na zoveel jaren van vergeten bestaan is de tijd rijp om deze sterke mannen van Nijmegen te eren en te rehabiliteren met een standbeeld, een blijvend herdenkingsmonument in de Lindenberghaven aan de Waalkade. Een welverdiend eerbetoon aan deze kaaisjouwers en een tot de verbeelding sprekende herinnering aan het verleden van Nijmegen, stad aan de Waal.

Voor de realisatie van het standbeeld van de kaaisjouwer, naar een ontwerp van Margriet Hovens, hebben de initiatiefgroep en de nazaten van de kaaisjouwers uw steun nodig. U kunt de realisatie van het standbeeld een duw in de rug geven door ons te sponsoren. Uw steun blijft niet onopgemerkt: voor iedereen die bijdraagt is er een passende blijk van dank.

Kaaisjouwer

Voor deze website is een moderne browser vereist!

Upgrade vandaag nog!