De Kaaisjouwer Run

Nie Nuilen maar Sjouwen

 • Beschrijving
 • FAQ
 • Reacties
 • Donateurs

13 januari 2019 (nieuwe datum!), Centrum Nijmegen, – Facebook-event

Waarom zou je in hemelsnaam met een zware jute zak door de stad gaan rennen? Omdat de opbrengst van de run rechtstreeks bijdraagt aan de totstandkoming van het beeld ‘De Kaaisjouwer’. Hiermee eren wij met zijn allen de sterke mannen van vroeger.

Koop nu tickets

De Kaaisjouwer Run is een loodzware run waarbij deelnemers een parcours vanaf de Waalkade naar de Grote Markt en weer terug afleggen. Het parcours heeft een lengte van 2,5 kilometer en moet meerdere keren achtereenvolgend worden afgelegd met een jute zak van vijf, tien of vijftien kilogram. Onderdeel van het parcours zijn o.a. de Voerweg, de Lieve Vrouwentrappen en natuurlijk de Veerpoort trappen. Start en finish zijn onder de brug bij de Lindenberghaven, beter bekend als de Kaaij.

Tickets kopen op ikbenaanwezig.nl

 

Word sponsor

Voor bedrijven, clubs of individuen is het mogelijk dit event speciaal te sponsoren om zo snel mogelijk het schitterende beeld van Margriet Hovens te kunnen realiseren.

 • U bent een vriend en wij vermelden u op de wall of fame bij vertrek en aankomst. – € 100
 • U bent een zilveren partner en u krijgt vier startbewijzen naar keuze en T Shirts. Bovendien vermelden wij u op de wall of fame bij vertrek en aankomst. – € 250
 • U bent een gouden partner en u krijgt zes startbewijzen naar keuze en T Shirts. Wij vermelden u op de wall of fame bij vertrek en aankomst. Bovendien ontvangt u een 25 cm kopie van het te realiseren beeld, een trots sieraad in uw werkkamer. – € 500

Het beeld

Het beeld komt te staan in de Waalhaven ter hoogte van De Bastei. Het beeld is naar een ontwerp van Margriet Hovens.

Kaaisjouwer

De Kaaisjouwer Run is een initiatief van City Bootcamp, Agency X en Cultuurfonds Rijk van Nijmegen.

Adres
Lindenberghaven 1, 6511 XR NijmegenAanbevolen wordt met de fiets of het openbaar vervoer naar het evenement te komen. Treinstation Nijmegen centraal is op een kwartier lopen van start/finish. Parkeren kan in parkeergarage Kelkensbos, vijf minuten lopen van start/finish.

Annulering/startnummer overdragen
Annuleren is niet mogelijk. Startnummer mag wel overgedragen worden.

Afstanden
Één ronde heeft een lengte van 2,5KM. De wedstrijdlopers proberen in twee uur tijd zo veel mogelijk rondes te lopen. De recreatieve en bedrijvenlopers proberen in één uur tijd zo veel mogelijk rondes te lopen. Er is geen minimaal of maximaal aantal rondes.

Categorie wijzigen
Het is niet mogelijk om van categorie te veranderen.

Businessloop
Voor bedrijven, clubs of individuen is het mogelijk dit event speciaal te sponsoren om zo snel mogelijk het schitterende beeld van Margriet Hovens te kunnen realiseren. Er zijn verschillende sponsorniveaus:

 1. € 100,00 - U bent een vriend en wij vermelden u op de wall of fame bij vertrek en aankomst.
 2. € 250,00 - U bent een zilveren partner en u krijgt vier startbewijzen naar keuze en T Shirts. Bovendien vermelden wij u op de wall of fame bij vertrek en aankomst:
 3. € 500,00 - U bent een gouden partner en u krijgt zes startbewijzen naar keuze en T Shirts. Wij vermelden u op de wall of fame bij vertrek en aankomst. Bovendien ontvangt u een 25 cm kopie van het te realiseren beeld, een trots sieraad in uw werkkamer.

Categorieën
Wedstrijdlopers: de wedstrijdlopers lopen in twee uur tijd zo veel mogelijk rondes over het parcours. De man en vrouw die meeste rondes heeft voltooid, mag zich één jaar lang De Kaaisjouwer van Nijmegen noemen. Inclusief bijbehorende trofee!

Programma
13 januari 2019 - programma volgt.

Goede doel
De opbrengst van deze run gaat naar de totstandkoming van het drie meter hoge sculptuur ‘De Kaaisjouwer’. Het beeld is een eerbetoon aan al die sjouwers die in de loop der eeuwen de schepen aan de Waalkade hebben gelost met hun menskracht. Meer informatie over het sculptuur is te vinden op de website van het cultuurfonds Rijk van Nijmegen. De Kaaisjouwer Run is een initiatief van het Cultuurfonds Rijk van Nijmegen, City Bootcamp en Agency X. 

Inschrijven
Inschrijven doe je hier.

Kleedgelegenheid
Er beperkte gescheiden kleedgelegenheid.

Parcours
Het parcours komt zo spoedig mogelijk online.

Shirt
Iedere deelnemer van De Kaaisjouwer Run ontvangt het supertoffe De Kaaisjouwer Run t-shirt.

Startpakket
De startpakketten zijn op te halen bij Run2Day Nijmegen, Van Schevichavenstraat 1a, 6511 LM Nijmegen. En op de dag zelf bij het wedstrijdsecretariaat. Aangeraden wordt het startpakket voor het evenement op te halen, vanwege de drukte op de dag van het evenement zelf.

Startvakken
Er wordt geen gebruik gemaakt van startvakken. Voor de wedstrijd geld het bruto aantal rondes.

Tassenafgifte
Er is een tassenafgifte bij start/finish.

Toiletten
Er zijn toiletten aanwezig bij start/finish

Donateurs (2)

 1. Robert Korstanje 
  4 weeken geleden
  €500
 2. Van Lanschot Bankiers 
  1 maand geleden
  €500

Voor deze website is een moderne browser vereist!

Upgrade vandaag nog!